skip to Main Content

Jubileumboek SNDVU

Ter ere van het twintigjarig bestaan van de Noodopvang is het jubileumboek ‘Perspectief: 20 jaar opvang en begeleiding van ongedocumenteerde asielzoekersdoor SNDVU’ uitgebracht. Het boek laat zien hoe de organisatie zich heeft ontwikkeld van een opvang voor slechts twee gezinnen naar een voorziening waar honderd mensen kunnen worden gehuisvest in 23 woningen. In diverse interviews laten vaste medewerkers en vrijwilligers zien wat de betekenis is van hun werk met de doelgroep.

Daarnaast zijn in het boek interviews met bewoners en oud-bewoners gebundeld. Het zijn verhalen waarbij ontreddering, maar ook kracht en hoop centraal taan. Duidelijk wordt dat het werk van SNDVU na twintig jaar nog altijd hard nodig is en, zolang er geen oplossing is voor de gaten in het huidige asielsysteem, nodig blijft.

De fotoreportages zijn verzorgd door Mona van den Berg. Vormgeving door Ellen Lennartz.

‘Perspectief: 20 jaar opvang en begeleiding van ongedocumenteerde asielzoekersdoor SNDVU’ is te koop voor 15 euro (exclusief verzendkosten). Voor meer informatie en bestellingen, mail naar astrid@sndvu.nl

Back To Top